Eesti vs Austraalia

Heipa hei

Mõtlesin, et kirjutan Teile hinnaerinevustest Eesti ja Austraalia vahel. Me pole veel tundnud, et siinmaal oleks eriti palju kallim. Muidugi leidub asju, mis kodumaal poole odavam või soodsam, aga kui hakkame protsentuaalselt mõtlema palga ja toiduhinna vahe siis tuleb meie arvates isegi Austraalias toidukorv soodsam, kui Eestis.

Me üritame käia nädalas korra poes. Lähim pood on linnas, mis asub kuskil 15km kaugusel meie elamiskohast. Eestis tunduks see 15km mega kaugel ning ei viitsiks elusees käia eriti linnas. Kuid siin tundub see suhteliselt lühike maa, nagu sõidaks kodukõrvale poodi. 😀 Linnas käime siiski ligi 4 – 5 korda nädalas.

Toon näiteks siis mõned hinnad Austraalias ja Eestis. Meie iganädalaseks poeks siin on Aldi ja kodumaal oli enamasti Prisma. Võtan siis võrdluseks need poed.

Untitled

Selline ostukorv läks meil maksma ligikaudu 80€- meie nädalane ostukorv. (Kahe inimese toit)

23269990_1920554234651805_2073901307_o

Jõudsime eelmine nädal ka külastada Griffithi kino. Käisime vaatamas Thori uut filmi. Soovitan kõigile marveli fännidele, meile väga meeldis. Sai nalja ja sai põnevust. Kinopilet maksab siin 19AUD ehk 12.53€ ning vahet ei ole, kas vaatad 3D või 2D, hind on neil mõlemal sama. Võib esmavaates tunduda palju, kuid nagu eelnevalt öeldnud, protsentuaalselt on see isegi parem hind kui eestis. Meie patustasime ning võtsime filmi juurde “Large Combo” ehk “Suur Kombo”, mis sisaldas endast ühte keskmist jooki, keskmist popcorni ja 200g kommipakki. Selle hinnaks oli 15AUD ehk 9,89€. Kõik läks meil kahepeale kokku 54AUD ehk 35,62€. Ühele inimesele läks siis 17.80€ ehk 27AUD. Vihjeks võin öelda, et see on ligikaudu meie tunnipalk. Nii et kas Eestis saaksid tunnipalga eest osta endale kinopileti ja jagamiseks maiust? Eks sellele oskab igaüks ise vastata 🙂

Pildiotsingu Thor tulemus

Väike erinevus veel kinode vahel on see, et siin pole kindlat kohta, siin on, et lähed saali ja valid endale ise koha ehk  kes ees see mees 😀

Tahtsite veel teada kohalikudest enamasti nende lahkus on piiritu! Teevad su jaoks kõike, ainult küsi! Enamasti teretavad sind kõik, vahet pole kas tunned teda või mitte. Muidugi suurlinnades seda pole aga niikui natukenegi linnast välja lähed, kohtad seda. Meie Aimariga oleme nii üllatunud, et kõik nii sõbralikud on ning oleme ülimalt õnnelikud selle üle!

Bensiini hind on siin 0.86€/L. Eesti kohta kahjuks ei oska ma kaasa rääkida 🙂

Ilusat päeva teile mu kallikesed 🙂